Friday, 29 March 2013

Prajitura cu cozonac

 
Ingrediente:1 cozonac gata facut
o banana
trei linguri de zahar

1 pliculet zahar vanilat
crema:
200 g unt
250 g zahar
50 g cacao
1 galbenus

pt ornat
nuca pisata
portocala
ananas

Mod de preparare:

Se taie cozonacul in felii potrivit de groase, si cu ajutorul unui cutit ascutit se taie marginile, in asa fel incat sa ramana doar miezul.
Separat se taie bananele in felii potrivit de groase, se caramelizeaza in zahar si se aseaza pe farfurie.
Intr-un castron se freaca energic untul cu zaharul. Se pune o felie de cozonac, peste banalele caramelizate, se pune crema si se acopera cu alta felie de cozonac.Operatiile se repeta pana prajitura ajunge la dimensiunile dorite. Se imbraca in crema de ciocolata. Peste se pune nuca macinata si se decoreaza cu fructe.







No comments:

Post a Comment