Stratul 1:
100 g unt
200 g biscuiţi digestivi parfumaţi
Stradul 2:
400 g cremă de brânză simplă
2 ouă
100 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
Stratul 3:
400 ml smântână obişnuită
50 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
Topping:
dulceaţă de visine
Mod de preparare:
Stratul 1. Am topit untul pe flacără foarte mică, într-o cratiţă cu fund gros.
Cratiţa cu fund gros mă ajută să topesc untul încet, fără să risc să-l
ard sau să dea în clocot. Din acelaşi motiv şi focul este foarte foarte
mic. Am ales biscuiţii. Integrali, destul de untoşi, vanilaţi. I-am zdrobit cu un mojar, până am obţinut un pesmet omogen pe care l-am amestecat bine cu untul topit.Am uns un vas termorezistent pentru tarte cu puţin ulei de floarea
soarelui, pe fund şi pe pereţii verticali. Am tasat bine, cu fundul unui
pahar, tot pesmetul de biscuiţi, pe fundul vasului pentru tarte. Am
aprins cuptorul.
Stratul 2. Într-un castron mare, am desfăcut cu o
lingură de lemn crema de brânză, peste care am spart ouăle şi am pus
prima proporţie de zahăr pudră. Am amestecat apoi bine, cu mixerul, până
ce crema s-a omogenizat şi a devenit catifelată. În timp ce am mixat,
am pus şi o linguriţă de esenţă de vanilie. Am pus crema peste primul strat din vasul termorezistent, nivelând-o cu
spatele unei linguri. Am pus vasul la cuptor şi am copt aproximativ 20
de minute, în cuptorul preîncălzit. Stratul de cremă trebuie să rămână
alb-gălbui, n-ar fi bine să se rumenească. Puteţi testa mai degrabă
consistenţa, important este să se închege bine. După ce l-am scos din
cuptor, am lăsat să se răcorească alte 15-20 de minute.
Stratul 3. Între timp am pus smântâna, restul de zahăr
şi restul de esenţă de vanilie în castron. Am amestecat din nou, doar cu
lingura de lemn, până s-a topit zahărul.Când tarta din cuptor s-a răcit suficient, am întins ultimul strat
deasupra, nivelând cu spatele lingurii. Am mai copt aproximativ 10
minute, l-am lăsat să se răcească şi apoi l-am pus în frigider, acoperit
cu o farfurie mare. L-am ţinut în frigider aproximativ 8-10 ore. Cele
două straturi de cremă trebuie să devină ferme, să rămână întregi la
tăiere şi să arate bine în secţiune.
Pentru topping, am amestecat câteva linguriţe de dulceaţă de visine cu puţină apă.
No comments:
Post a Comment