300 g faina
100 g zahar
3 oua
20 g drojdie de bere
1 praf de sare
250 g branza de vaci
200 ml lapte
50 g stafide
2 pliculete zahar vanilinat
Mod de preparare:
Se cerne faina intr-un castron mare, se face o adancitura la mijloc in
care se pune drojdia, laptele si jumatate din cantitatea de zahar,
praful de sare. Se amesteca, apoi se adauga 2 oua si se framanta un
aluat ca pentru cozonac,
care se lasa la dospit, aproximativ 1 h. Separat, in alt vas, se
amesteca branza de vaci, bine scursa, restul de zahar, oul ramas,
stafidele si zaharul vanilinat. Se intinde aluatul si se decupeaza cu ajutorul unei forme mai mari rotund. In mijloc se pune umplutura. Se aseaza branzoaicele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptaorul incins pentru aproximativ 30 minute. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment