8 oua
10 linguri apa
12 linguri ulei
2 cani faina(cani de 250 ml)
2 cani zahar
2 pachete zahar vanilat
2 linguri cacao
1 praf copt
coaja de la 1 lamaie
crema:
2 plicuri de budinca ciocolata
1 l lapte
250 gr rama
10 linguri zahar
glazura:
2 linguri cacao
3 linguri zahar
50 gr unt
5 linguri lapte
Mod de preparare:
Intr-un vas se pun cele 8 galbenusuri si se adauga la ele 10 linguri
apa, 12 linguri ulei, 2 plicuri de zahar vanilat si coaja rasa de la 1
lamaie si cele 2 cani de zahar si se mixeaza cu mixerul bine pana devine
spuma. Se bate spuma albusul de ou si se adauga treptat la galbenusul
frecat. Adaugam la aceasta compozitie treptat cele 2 cani de faina si
praful de copt si se amesteca pana la omogenizare.
Se imparte compozitia rezultata in 2 parti si in una punem 2 linguri de cacao. Turnam compozitia in 2 tavi pentru chec si dam la copt in cuptorul preincalzit. Dupa ce au copt blaturile, le scoatem si le lasam la racit dupa care le feliem in felii de circa 1 cm grosime. Pentru crema la un plic de budinca punem 5 linguri de zahar (se poate pune si mai mult daca va place mai dulce)si 1/2 l lapte si il puneti la fiert. La fel procedati si cu a doua budinca. Dupa ce au fiert le lasati sa raceasca si apoi la fiecare adaugati 125 gr rama si mixati bine. Urmeaza asamblarea, unde feliile taiate din cele doua piscoturi le ungem cu aceste creme si apoi le asezam alternativ, o felie de chec alb, apoi o felie neagra si tot asa pana terminam feliile si apoi acoperim totul cu glazura de ciocolata. Se da la rece pana se intareste bine glazura. Pentru a face glazura se pun toate ingredientele pe foc, se ametseca si se lasa pana se topeste untul si zaharul. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Glazura trebuie pusa pe chec cand este putin calduta, daca se raceste de tot este prea groasa si nu se intinde bine. Cand se serveste prajitura, se va taia pe diagonala straiful obtinut si asa vom avea o insiruire de culori de blat si creme. Se lasa la rece doua ore. Pofta buna!
Se imparte compozitia rezultata in 2 parti si in una punem 2 linguri de cacao. Turnam compozitia in 2 tavi pentru chec si dam la copt in cuptorul preincalzit. Dupa ce au copt blaturile, le scoatem si le lasam la racit dupa care le feliem in felii de circa 1 cm grosime. Pentru crema la un plic de budinca punem 5 linguri de zahar (se poate pune si mai mult daca va place mai dulce)si 1/2 l lapte si il puneti la fiert. La fel procedati si cu a doua budinca. Dupa ce au fiert le lasati sa raceasca si apoi la fiecare adaugati 125 gr rama si mixati bine. Urmeaza asamblarea, unde feliile taiate din cele doua piscoturi le ungem cu aceste creme si apoi le asezam alternativ, o felie de chec alb, apoi o felie neagra si tot asa pana terminam feliile si apoi acoperim totul cu glazura de ciocolata. Se da la rece pana se intareste bine glazura. Pentru a face glazura se pun toate ingredientele pe foc, se ametseca si se lasa pana se topeste untul si zaharul. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Glazura trebuie pusa pe chec cand este putin calduta, daca se raceste de tot este prea groasa si nu se intinde bine. Cand se serveste prajitura, se va taia pe diagonala straiful obtinut si asa vom avea o insiruire de culori de blat si creme. Se lasa la rece doua ore. Pofta buna!
WAU, ARATA SUPERB ACEST CHEC,E UN TORT
ReplyDelete