bureti
otet
apa
ulei
usturoi
boabe de piper
foi de dafin
Mod de preparare:
Buretii galbiori ii gasesti prin luna august, uneori chiar septembrie. .Buretii se
curata foaret bine. Se taie coditele de acolo de unde incep
radacinile. Se spala in jeturi de apa rece si se pun la scurs intr-o
sita. Ciupercile si buretii se culeg cu codita cu tot si se pastreaza
pentru conservare tot intregi. Se calesc 2-3 minute, intr-o tigaie cu fundul gros, in ulei de
floarea soarelui, incins, avand grija sa amesteci tot timpul cu o
lingura de lemn. Se lasa sa se raceasca. Se spala bine borcane din sticla, cu capac
etans si se lasa la scurs in raftul de vase. Se aseaza pe fundul borcanului: boabe de piper, foi de dafin, catei de usturoi, fire de marar si sau frunze de patrunjel verde (eu am renuntat la verdeata). Se pun in borcan buretii trasi prin uleiul incins, fara a se inghesui. Se fierbe un amestec de otet alimentar, de fermentatie, din vin, de 9
grade si apa, in proportie de 1:2,5. Se toarna otetul fierbinte peste
bureti. Se inchide borcanul, cu capacul ermetic. Se rastoarna
borcanul cu gura in jos pentru a iesi aerul din lichid si a patrunde
lichidul peste tot.
No comments:
Post a Comment