10 bucati dovlecei
2 capatani usturoui
1linguriat piper boabe
2 l apa
2 linguri sare
3 linguri zahar
150 ml otet
Mod de preparare:
Dovleceii se spala si se lasa sa se scurga de apa. Curatati si spalati usturoiul.Borcanele se spala si se scurg bine de apa. Dovleceii se taie cubulete. Se umple borcanele cu dovlecei, in fiecare borcan puneti cate 3-4 catei de usturoi si cateva boabe de piper negru.Turnati cele 7 pahare de apa in cratita - o puneti la fiert, cand
incepe sa fiarba adaugati sarea, zaharul si otetul. Lasati sa fiarba
toate impreuna si apoi le turnati in borcane.
Umpleti borcanele si le puneti la sterilizat intr-o oala mai mare, 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa in oala.Dupa ce au fiert le scoateti din oala atent, verificati inca o data
capacele sa nu lase aer si le puneti pe un prosop cu capul in jos pana
se racesc bine. Sunt gata cam in 2-3 saptamani, atunci le mancati cu
orice mancare preferata.
No comments:
Post a Comment