Sunday, 7 July 2013

Colacei de Paste

Ingrediente:

350 g faina
drojdie cat o nuca
75 g zahar
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la o lamiae
sare
150 g smantana
75 g margarina topita
1 galbenus
100 ml lapte

Mod de preparare:

Se face o maia din laptele caldut, drojdia, putin zahar si doua linguri de faina. Intr-un vas se pun restul ingredientelor, la care se va adauga maiaua crescuta. Se framanta bine si se lasa la cuptor 30 minute. Se incinge cuptorul, timp in care aluatul se imparte in opt bucati, pe care le lungiti si le impletiti ca pe coronita. Separat, un galbenus se amesteca cu 25 ml de lapte si se ung colaceii, il presaram cu zahar tos si il lasam 10 minute sa creasca in tava, dupa care ii coacem. Eu urmat reteta pas cu pas, insa fara a impleti atat de frumos colaceii. In mijloc puteti pune un ou rosu. Pofta buna!
 

 

 


1 comment: