pentru blat
4 oua
30 g faina
100 g zahar
25 g cacao
pentru tava:
30 g unt
30 g faina
pentru crema:
350 ml smanatana ptr frisca
200 gr ciocolata menaj
50 gr cacao
150 gr zahar
70 gr unt
1 esenta rom
visine ( fara samburi)
pt decor :
ciocolata
frisca
Mod de preparare:
Se pregateste tava, pentru care untul se topeste si apoi, cu o pensula, se unge interiorul tavii si peretii ei. Se da la rece pentru ca untul sa se inchege, apoi se scoate si se presara cu faina. Zaharul si ouale se mixeaza, pana ce amestecul isi tripleaza volumul. Se adauga faina si cacaua cernute si se amesteca delicat. Se toarna in tava si se coace 30 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in 3 cu ajutorul unui cutit cu lama lunga. Pentru crema intr-un vas puneti sa se topeasca zaharul si untul. Cand dau in clocot se da vasul la o parte si se adauga cacaua si ciocolata. Se amesteca cu grija pana capatam un amestec omogen. Crema se lasa la racit circa un sfert de ora, dar dupa aceea se pune peste frisca batuta. Cand e gata crema se unge jumatate din cantitate peste o felie de blat. Se pun visinele, din nou crema si apoi cealalte felie de blat peste. Se poate pune si frisca . Deasupra se razuie ciocolata cu un cutit sau se trece prin razatoare. Se lasa la rece o ora. Pofta buna!
pofta mare!
ReplyDeleteimi place,poti sa scoti o carte
ReplyDelete