6 kg rosii, am ales rosiile cele mai coapte
2 linguri sare grunjoasa
2 linguri zahar
Mod de preparare:
Am spalat rosiile, le-am curatat de pielite (s-au curatat foarte usor,
fara sa le oparesc), le-am taiat felii si le-am dat prin masina de tocat cu sita, oprind semintele. Astfel s-au separat semintele.
Resturile ramase in storcator le-am mai dat printr-o sita deasa. Toata
pulpa de rosii si sucul rezultate le-am pus intr-o cratita cu fund dublu
pe care am pus-o la fiert, dar nu direct pe flacara aragazului, ci cu o
tabla sub ea.
Am lasat sa fiarba la foc potrivit, am cules spuma de deasupra si am
amestecat din timp in timp. A fiert cam doua ore. Cam dupa o ora de
fierbere am adaugat sarea si zaharul.
Borcanele le aveam spalate si incalzite in cuptor. Am pus sucul de rosii
fierbinte in borcane, le-am strans capacele si le-am invelit intr-o
patura, unde le-am lasat sa se raceasca lent, pana a doua zi, dupa care
le-am aranjat in camara.
No comments:
Post a Comment