Sunday 28 July 2013

Ciorba de urzici

Ingrediente:

400 g urzici
3 linguri orez
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
 putina telina
4 l apa
sare
suc de rosii
1 ardei gras
2 linguri ulei

Mod de preparare:

Spalam urzicile foarte bine in cateva ape. Punem o oala cu apa pe foc iar cand apa incepe sa fiarba adaugam urzicile. Lasam urzicile sa dea cateva clocote apoi le scoatem iar zeama in care au fiert urzicile o pastram. Urzicile le scurgem pe cat posibil de zeama iar cand s-au racit le tocam ( nu exagerat de marunt). Intr-o alta oala punem la inabusit cu 2 linguri de ulei si trei polonice de zeama de urzici, ceapa,telina, pastranacul tocat, morcovul dat pe razatoare.  Dupa ce legumele s-au inmuiat adaugam urzicile si le mai inabusim 5 minute apoi adaugam toata zeama de urzici si orezul si ardeiul gras tocat marunt. Lasam sa fiarba aproximativ 20 minute pentru a se face orezul, adaugam putin suc de rosii si continuam fierberea la foc potrivit.. La final, cand totul s-a fiert saram ciorba dupa gust.
 

 
 


No comments:

Post a Comment