Friday, 26 July 2013

Ciorba de dovlecel

Ingrediente:

3 dovlecei medii
o ceapa
1 morcov
un ardei gras
1 rosi2 coapta
50 g orez
2 litri apa plata
sare
zeama de la o lamaie
patrunjel


Mod de preparare:

Dovleceii ,curatati de coaja,se taie cubulete. Ceapa si morcovul se curata de coaja si se taie marunt. Rosiilor si ardeiului li se elimina cotorul,apoi se taie cubulete. Intr-o oala punem apa la fiert cu uleiul,adaugam ceapa si morcovii,apoi dupa 15 minute de fierbere adaugam ardeiul gras,dovleceii si orezul spalat. Cand au fiert legumele,adaugam rosiile si lasam sa fiarba 10 minute,apoi adaugam zeama de lamaie si dam gust cu sare. Lasam sa dea in cateva clocote,apoi oprim focul si presaram patrunjel verde taiat fin.
 




 


No comments:

Post a Comment