Sunday 28 July 2013

Dulceata de dovlecei

Ingrediente:

1 farfurie adanca plina cu dovlecei taiati cubulete (cca.1, 500 kg )
1 kg. zahar
 300 ml. apa
zeama de la o lamaie mica
1/2 baton de vanilie

Mod de preparare:

Se curata dovleceii de coaja si se seminte, se taie cubulete si se pun in apa clocotita (cat sa le acopere bine). Se lasa la fiert cca. 5 minute. Se scurg intr-o strecuratoare. Se umple din nou oala cu apa (apa din prima tura de fiert o aruncati) si se lasa pana cand da in clocot. Se pun din nou la fiert cubuletele de dovlecel in apa clocotita timp de 5 minute. Se strecoara iar si se tec sub un jet de apa rece; se lasa apoi in strecuratoare sa se scurga. Se fierbe zaharul cu apa (300 ml.) timp de aprox. 25 de minute, la foc mic (daca focul e mare, exista riscul ca spuma sa erupa) sau pana cand vedeti ca siropul s-a “legat”. Se ia spuma ori de cate ori este nevoie.Se adauga apoi dovleceii si batonul de vanilie. In lipsa lui, puteti adauga 3, 4 pliculete de vanilie, dar atunci va trebui sa mai reduceti din cantitatea totala de zahar . Se lasa dulceata sa fiarba la foc mic inca vreo 15-20 de minute, dupa care se adauga zeama de lamaie. Se lasa sa dea in clocot si se da cratita deoparte. Se pune dulceata calduta in borcane care se inchid ermetic si se depoziteaza in camara.
 
 

 
 
 


No comments:

Post a Comment