Sunday, 28 July 2013

Castraveti murati rapid

Ingrediente:

castraveți (într-un borcan de 4,25 l, precum cele de mai sus, încap cam 2,5 kg)
sare grunjoasă, neiodată (40 g la 1 l de apă)
usturoi (măcar o căpățână mare per borcan)
mărar semiuscat, cu floare
optional frunze de țelină, boabe de piper

Mod de preparare:

Spălați bine castraveții, uscați-i, îndesați-i bine în borcane, puneți printre ei căței de usturoi și condimentele facultative, căpăciți-i cu crengile de mărar, turnați deasupra saramura fiartă și nițel limpezită, acoperiți-i (nu etanș) și cu asta basta (dacă-i țineți la soare, puneți niște farfurioare deasupra borcanelor, că o să fermenteze destul de impetuos). Nu aruncați saramura care vă rămâne, fiindcă a doua zi s-ar putea să mai aveți nevoie de nițică zeamă, ca să fie castraveții bine acoperiți (măcar cu un deget de lichid). Când se limpezește moarea, gustați-i, că probabil sunt gata. Dacă da, atunci închideți capacele bine și mutați-i la răcoare.
 
 


No comments:

Post a Comment