1/2 pui
2 morcovi
1 ceapa
1 ardei
1 telina potrivita
1 legatura de patrunjel.
sare
pentru galuste:
2 oua
20 ml ulei
100 gr gris
sare
Mod de preparare:
Carnea de pui se opareste apoi se pune la fiert intr-o oala cu cca 2 l apa. Dupa ce a dat in primul clocot supa se spumeaza bine, astfel incat sa ramana limpede. Dupa spumare se adauga legumele spalate si intregi si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand legumele si carnea au fiert se scot intr-un bol. Pentru galuste intr-un bol se adauga ouale, uleiul, sare si omogenizam. Se adauga
grisul treptat si amestecam. Aceasta compozitie se pregateste cu minim
10 min inainte de a forma galustele pentru supa. In supa fierbinte se adauga galustele (se ia compozitie cu lingura trecuta prin supa fierbinte si se pune in supa ) si se lasa sa fiarba cca 10-12 min la foc mic. Se adauga sare dupa gust, morcov fiert taiat cubulete si patrunjel proaspat tocat marunt .Se serveste calda. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment