Saturday, 27 July 2013

Supa de pui cu galuste

Ingrediente:

1/2 pui
2 morcovi
1 ceapa
1 ardei
1 telina potrivita
1 legatura de patrunjel.
sare


pentru galuste:

2 oua
20 ml ulei
100 gr gris
sare

Mod de preparare:

Carnea de pui  se opareste apoi se pune la fiert intr-o oala cu cca 2 l apa. Dupa ce a dat in primul clocot  supa se spumeaza bine, astfel incat sa ramana limpede. Dupa spumare  se adauga legumele spalate si intregi si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand legumele  si carnea au fiert se scot intr-un bol. Pentru galuste intr-un bol se adauga ouale, uleiul, sare si omogenizam. Se adauga grisul treptat si amestecam. Aceasta compozitie se pregateste cu minim 10 min inainte de a forma galustele pentru supa. In supa fierbinte se adauga galustele (se ia compozitie cu lingura trecuta prin supa fierbinte si se pune in supa ) si se lasa sa fiarba cca 10-12 min la foc mic. Se adauga sare dupa gust, morcov fiert taiat cubulete  si patrunjel proaspat tocat marunt .Se serveste calda. Pofta buna!


No comments:

Post a Comment