1 kg visine
2 oua
1 pahar zahar
1/2 pahar lapte
2 pahare faina
o lingurita bicarbonat de sodiu
o lingurita suc de lamaie
pt uns tava:
unt
faina
pt decorat:
zahar pudra
frisca
Mod de preparare:
Visinelor li se scot samburii si se pun intr-o strecuratoare, sa-si lase zeama. Ouale se freaca cu zaharul si, dupa ce aceasta este aproape topit, se adauga treptat uleiul si laptele. Dupa ce s-au incorporat lichidele, se adauga bicarbonatul stins cu suc de lamaie si faina. Se amesteca usor, fara a bate aluatul. In tava de aragaz unsa cu putin unt si tapetata cu faina se toarna aluatul si se aseaza visinele una langa alta. Se coace pentru 45 minute. Dupa ce s-a racit, se presara zahar pudra, sau dupa gust, se poate servi cu frisca. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment