Saturday, 27 July 2013

Sarmale de vara cu ciuperci

Ingrediente:

1 varza mare ulce
1 kg de ciuperci proaspete
2 cepe mari
150 g orez
1 morcov
150 g pasta tomate
1 l bors
sare
piper
2 linguri ulei

Mod de preparare:

Se curate varza in foi care se oparesc cu bors. se lasa la scurs si intre timp se curata si se spala ciupercile, dupa care se taie marunt. Intr-o tigaie se calesc ceapa toccata marunt si morcovul ras, dupa ce au devenit sticloase, se pun ciupercile tocate. Se lasa pe foc pana scade apa pe care ciupercile si-o lasa. Se adauga orezul ales si spalat, jumatatea din cantitatea de pasta de tomate si se lasa la racit. Din acest amestec se ia cu o lingura, se pune pe foaia d evarza si se impaturesc sarmalele. Se aseaza intr-o oala pe fundul careia s-a pus varza toccata marunt, se acopera sarmalele cu varza toccata marunt. Se pune restul pastelor de tomate, se toarna apa sa le acopera si se lasa la fiert pe aragaz 30 minute. Apoi se dau la cuptor pentru inca 30 minute. Se pot servi calde sau reci. Pofta buna!
 

 


No comments:

Post a Comment