1 kg visine
1 kg zahar
apa minerala
Mod de preparare:
Spalam visinile si le scoatem samburii. Le
punem intr-un vas si le amestecam cu 1 kg de zahar. Punem vasul in
frigider , mai mestecam din cand in cand, si le lasam pana ce se topeste
zaharul de tot si se formeaza un sirop destul de gros.Scoatem visinile din sirop si le lasam sa se scurga intr-o supiera.Servim siropul cu apa plata sau apa minerala si eventual cuburi de gheata. Se pastreaza la frigider. Se
poate pastra foarte bine si pentru iarna daca il punem in sticle
inchise ermetic pe care le sterilizam astfel: Asezam pe fundul unui vas
un prosop, punem sticlele in asa fel incat sa ramana putina distanta
intre ele completam cu apa pana la jumatatea sticlelor si punem pe
aragaz la foc mic. Lasam sa fiarba pana da in clocot. Lasam sticlele sa
se raceasca apoi le punem la loc intunecat in camara.
No comments:
Post a Comment