5 dovlecei, ceva mai lungi si drepti
700 grame carne toccata
1cartof mare
4 rosii bine coapte
2 cepe
1 canita orez
1 legatura patrunjel si 1 legatura marar
sare, piper
Mod de preparare:
Curat dovleceii de coaja, ii tai in doua, de-a latul si le scot cu un
cutit semintele. Ii aranjez intr-o cratita potrivita (de obicei dovleceii se pun in picioare). Pregatesc umplutura astfel: toc ceapa marunt si o pun pe foc in 2-3
linguri de ulei pana devine sticloasa. Adaug orezul spalat si scurs, il
las 2-3 minute pe foc impreuna cu ceapa si apoi adaug o ceasca de apa.
Dupa alte cateva minute adaug si carnea tocata. Amestec si las sa scada.
Opresc focul si adaug sare, piper, patrunjel si marar, dupa gust. Cu
aceasta compozitie umplu dovleceii deja pregatiti. Acopar fiecare
dovlecel cu cate un capac din cartofi(puteti folosi si rosii). Adaug apa suficienta, dar
nu cat sa ii acopere si fierb la foc mediu spre mic. Voi acoperi cratita
cu un capac. Cand dovleceii s-au inmuiat, adaug rosiile date pe
razatoare si ii dau la cuptor pana se leaga sosul si dovleceii se
rumenesc.
Ii putem servim calzi, stropiti cu smantana. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment