Tuesday, 23 July 2013

Tarta cu branza si rosii

Ingrediente:

200g făină, plus extra pentru presărat
100g unt, rece şi tăiat în cuburi
50g de brânză cheddar englezească, rasă
1 legătură mică de busuioc sau pătrunjel, frunzele tăiate mărunt
175g telemea
100 g cascaval
6 triunghiuri branza topita
8 roşii medii, coapte, tăiate fin
puţin ulei de măsline, la servire
1 mână de verdeaţă (noi folosim hasmaţuchi, mentă şi pătrunjel), la servire

Mod de preparare:

Se pune făina, ½ de linguriţă de sare şi untul într-un blender şi se mixează – untul trebuie să rămână în grămăjoare mari. Compoziţia se pune într-un bol, se adaugă două treimi din brânza cheddar, 100ml de apă rece ca gheaţa şi se amestecă până se obţine un aluat fin – se mai adaugă puţină apă dacă este nevoie. Se frământă, se înveleşte în folie de plastic şi se răceşte timp de cel puţin 30 de minute. Se amestecă restul de brânză cheddar  cu telemeaua, apoi se asezonează.   Se presară suprafaţa de lucru cu făină, apoi se întinde aluatul într-un dreptunghi lung. Se împătureşte treimea superioară în jos, apoi treimea inferioară în sus. Se întinde, apoi se mai împătureşte de trei ori, pentru a crea un foitaj. Se răceşte cel puţin 10 minute. Se încălzeşte cuptorul la 220ºC. Se întinde aluatul până când este suficient de mare pentru a tăia un cerc de 27cm (folosiţi o farfurie întinsă ca ghid). Se pune aluatul într-o tavă, se înţeapă cu o furculiţă şi se coace timp de 15 minute. Se lasă câteva minute să se răcească.  Se întinde telemeaua rasa peste aluat, apoi branza topita taiata, cascavalul ras marunt până aproape de margine, apoi se aranjază feliile de roşii dupa inspiratie. Se condimenteaza şi se coace timp de 15 minute, până când aluatul devine auriu pe margini. Se lasă cuptorul la 150ºC, apoi se mai coace timp de 30-40 de minute, până când roşiile se usucă, iar aluatul este făcut. La servire, se lasă tarta să se răcească puţin, apoi se stropeşte cu ulei de măsline. Daca va place se poate amesteca verdeaţa cu puţin ulei şi se aşază în mijlocul tartei.       
 




        


No comments:

Post a Comment