Thursday, 25 July 2013

Fasole in suc de rosii

Ingrediente:

fasole
frunze de telina
frunze de patrunjel
suc de rosii
sare

Mod de preparare:

Se foloseste fasole pastai tanara, fara pete. Se curate la capete si se spala bine. Frunzele de telina si de patrunjel se spala bine. Pastaile de fasole se pun intr-un vas cu apa si sare (1/2 lingurita la 1 litru de apa ) si se fierb 10-15 minute (din momentul camd apa incepe sa clocoteasca). Fasolea fiarta se scoate cu o paleta si pastaile se aranjeaza in borcanele pregatite. Se recomanda sa se foloseasca borcane de 800 ml (maximum 1 l ). In acestea se pot aranja cica 500 g pastai de fasole. Sucul de rosii se combina ( in proportie de 1:1) cu apa in care au fiert pastaile, se incalzeste compozitia  impreuna cu cateva frunze de patrunjel si telina, in functie de preferinte, apoi se toarna peste pastaile de fasole din borcan, astfel incat lichidul sa depaseasca fasolea, dar sa fie cu 2 cm mai jos de marginea borcanului. Borcanele umplute imediat cu capace, se invelesc in ziare sau in servetele si se pun intr-un vas de apa, unde se sterilizeaza 1 ora (din momentul cand apa a inceput sa fiarba). Dupa ce s-a stins focul, vasul se acopera cu paturi, pentru a obtine o racier lenta. Dupa 2 zile se scot borcanele, se sterg, se pun obligatoriu in spatii racoroase si uscate.
 

 


No comments:

Post a Comment