7-8 oua
10 linguri zahar
4 linguri apa sau apa minerala
7-8 linguri faina
un praf de copt
esenta de vanilie
cacao
visine din compot
nuca de cocos
Pentru crema:
1 unt 100 g
budinca de vanilie
zahar vanilat
zeama de la un compot de visine (borcan de 800 g)
3 linguri de zahar
Mod de preparare:
Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar. Separat galbenusurile se bat cu zahar vanilat, esenta de rom si 4 linguri de apa. Se amesteca cele doua compozitii. Se adauga faina. Se imparte aluatul in 2 compozitii, iar in una se pune cacao. Se aseaza in tava prima compozitie cu cacao. Apoi se pun visinele fara samburi si se trec prin putin gris. Se adauga a doua compozitie, care se pune treptat cu lingura pe deasupra. Se da la cuptor. Zeama de compot se amesteca cu un praf de budinca de vanilie si 3 linguri de zahar. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa. Crema se va pune pe bain-marie sau pe o table cand incepe sa se ingroase. Se adauga si untul bucatele mic si zahar vanilat. Crema se toarna fierbinte peste blat. Deasupra, cand e inca fierbinte crema se pune nuca de cocos. Pofta Buna!
imi place ,e de sezon
ReplyDeletemi-am propus sa fac si eu reteta ta de prajitura sper sa-mi iasa.
ReplyDeleteeu am visine de la congelator,sunt bune
ReplyDeleteeste delicioasa, sigur va iesi foarte buna
ReplyDelete