pentru blat:
3 oua
250 g zahar
300 ml lapte
3 pliculete gelatin
1 l frisca
2 pliculete zahar vanilat
1/2 cutie ananas
100 g stafide
1 esenta de rom
pentru decor:
frisca
ananas
nuca
Mod de preparare:
Pui stafidele la inmuiat in apa si dupa o jumatate de ora le scurgi si le stropesti cu esenta de rom. Gelatina o pui la inmuiat in 100 ml apa rece. Intr-o oala cu fundul mai gros pui ouale, zaharul, zaharul vanilat si freci cu o lingura de lemn. Adaugi laptele si pui la foc mic, amestecand continuu pana da in primul clocot. Iei vasul de pe foc, pui gelatina si amesteci bine, dupa care lasi sa se raceasca. Intre timp bati frisca si 800 ml lapte, o amesteci cu crema de ou, ananasul taiat cuburi si stafidele. Rastorni compozitia pe un platou, ii dai forma de tort si il dai la frigider pana a doua zi. Il imbraci cu frisca si ornezi cu ananas, nuca, ciocolata sau dupa inspiratie. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment