Monday 1 July 2013

Compot de cirese fara conservant

Ingrediente:
 
2 kg cirese
zahar- cate 4 linguri pentru fiecare borcan
apa
 
Mod de preparare:
 
Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa o jumatate de ora in apa rece. Daca au viermi, acestia vor iesi la suprafata (eu prefer ciresele galbene pentru ca nu au viermi). Scurgem apoi apa si alegem doar
ciresele sanatoase. Borcanele se spala cu detergent de vase, se limpezesc bine in mai multe ape si
se scufunda pe rand intr-un vas cu apa care fierbe ,pentru a se steriliza.  Sau se pun in cuptor 10-15 minute. La fel procedam si cu capacele. Borcanele sterilizate se lasa sa se raceasca apoi se umplu cu cirese, se adauga in fiecare cate 4 linguri rase cu zahar si se umplu cu apa rece. Punem capacele si scuturam borcanele pentru a se amesteca putin zaharul. Asezam in cuptorul aprins, tocmai jos, tava mare de la aragaz si o umplem cu apa. Peste tava punem gretarul cuptorului si pe el asezam borcanele cu putin spatiu intre ele. Inchidem cuptorul si lasam compotul sa se faca la foc potrivit, timp de 40-45 minute. Ne dam seama ca s-a facut atunci cand ciresele se ridica la suprafata, iar apa s-a colorat si face bule. Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor. Nu avem nevoie de conservant. Compotul de cirese se pastreaza in locuri racoroase.
 
 
 

 

 

 


No comments:

Post a Comment