1 punga de spaghete de 500 grame
120 grame mozzarella
100 grame gorgonzola
80 grame caşcaval
80 grame parmezan
150 grame smântână dulce (sau fermentată)
50 grame unt
piper proaspăt măcinat
patrunjel sau alte ierbuiri aromate
condiment dupa gust
Mod de preparare:
Se fierb pastele în multă apă cu sare, conform reţetei de pe pachet, de preferinţă al dente. Se strecoară pastele. Cât timp fierb pastele, în paralel, topiţi untul într-o tigaie împreună cu smântâna şi înglobaţi în această cremă brânzeturile. Aveţi grijă la smântână, una fermentată dar slabă – sub 18% grăsime – se poate tăia cu uşurinţă la foc. Amestecaţi pastele cu sosul de brânză, atâta timp cât sunt încă fierbinţi şi serviţi-le imediat cu parmezan şi piper proaspăt măcinat deasupra, ierburi aromate sau alte condiment in functie de preferinta. Pofta Buna!
No comments:
Post a Comment