1,5 kg visine
750 g zahar
Mod de preparare:
Se spala visinele, se curata de codite si de samburii scosi cu mare
grija sa nu sfarame si se aseaza intr-o cratita in straturi alternative
visine-zahar.Se tin la rece cca 1 ora, dupa care se pune cratita la foc iute pana se
topeste zaharul. In tot acest timp se amesteca incontinuu sa nu se
lipeasca. Cand zaharul s-a topit se lasa focul mic si se fierbe pana
cand gemul se intareste. Cand gemul este gata se ia spuma, se lasa sa se
racoreasca putin, se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin 5
minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa se aranjeze frumos
in borcane.
Pentru a verifica daca gemul este gata, se pun 2-3 lingurite pe o
farfurie si daca dupa racire s-a intarit inseamna ca este gata. Borcanele trebuie sa fie spalate si zvantate foarte bine. Se pastreaza in camari racoroase.
No comments:
Post a Comment