2 dovlecei mari
200 g cascaval
250 g telemea de oaie
1 catel de usturoi
2 oua
o legatura marar
putin patrunjel
2 linguri faina
5-6 linguri pesmet
sare, piper,condiment de chiftele
Mod de preparare:
Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiurile mari. Il punem intr-o sita si il presam bine sa se scurga toata zeama. Pisam usturoiul si tocam marunt verdeata. Intr-un bol amestecam dovlecelul cu verdeata ,usturoiul, ouale, cascavalul si telemeaua date pe razatoare. Se condimenteaza cu sare, piper si condiment de chiftele dupa gust. La sfarsit punem pesmetul sau faina, daca mai este nevoie mai adaugam. Udam mainile cu apa si formam chiftelute pe care le putem da prin putin pesmet. Chiftelutele se dau prin pesmet si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.Le scoatem apoi pe servete din hartie. Pofta buna!
Numai bune acum vara. Se pune cumva ulei peste hartia de copt?
ReplyDeleteNu se unge nici tava nici hartia cu nimic.
ReplyDelete