3 kg carne de porc mai grasa
1,5 kg carne de vita
3 capatani de usturoi
1 lingura cimbru
2 linguri boia dulce
1 lingura boia iute
1 lingurita piper
sare grunjoasa
1/2 lingurita ienibahar
intestine subtiri de porc
Mod de preparare:
Mai intai cureti intestinele, le speli bine, dupa care le razuiesti cu dosul unui cutit sau cu o lingura de lemn. Trebuie sa fii atent s anu le rupi. Tai carnea de porc si de vita bucati mici, o toci si o pui intr-un lighean mai mare pentru a o putea amesteca. Pisezi usturoiul, , feci cu putin asare, adaugi putina apa si omogenizezi bine. Separat, dizolvi o lingura cu varf de sare grunjoasa in 300 ml apa. Adaugi mujdeiul peste carne si toate condimentele, mai putin sarea. Amesteci bine si aadaugi treptat din saramura, framantand bine. Gusti din cand in cand din carne pentru a nu iesi foarte sarati carnatii. Daca vrei sa iasa condimentati, mai pui boia iute. Lasi sa se aromatizeze de seara pana dimineata. A doua zi, montezi palnia de carnati la masina de tocat si umplii intestinele. Trebuie sa ai grija sa nu fie prea indesati carnatii, pentru ca in momentul in care se usuca intestinul, acestia se pot sparge.Dupa ce termini, ii asezi pe un bat gros si ii lasi cateva ore in bucatarie, sa se usuce, dupa care se afuma.
No comments:
Post a Comment