Saturday, 29 December 2012

Chisca moldoveneasca


Ingrediente:

 
1,5 kg carne macra
3 cepe
1 ceasca mica orez
2-3 foi de dafin
boabe de ienibaher
1 lingurita piper macinat
3-4 crengute cimbru uscat
sare
piper
intestine gros de porc
malai

 
Mod de preparare:

 Se curate temeinic intestinal de grasimi, dupa care se  spala in mai multe ape, se freaca bine cu malai, apoi se baga in apa rece pana nu mai are nici un miros. Separat se da carnea prin masina de tocat, ceapa se toaca marunt si se pune la calit, pe foc mic, iar orezul se pune la fiert. Se amesteca apoi carnea cu ceapa si orezul . se potriveste de sare si piper si se adauga putina apa. Se umple intestinal cu acest amestec si se leaga la capete, apoi se inteapa cu acul pe ambele parti sa nu crape. Intr-un vas mare se pune apa la fiert, se adauga foile de dafin, cimbru, boabele de coriandru, ienibaherul, sare si piper, apoi se adauga chisca si se lasa sa fiarba la foc mic.



No comments:

Post a Comment