25 gogosari
25 ardei grasi
1 kg ceapa
10 vinete mari
1 kg morcovi
2 kg rosii
1 l ulei
1 lingurita piper boabe
sare
Mod de preparare:
Se coc gogosarii, ardeii si vinetele, se curata, apoi se lasa la scurs. Se toaca ceapa marunt, apoi se pune la calit, la foc mic in toata cantitatea de ulei, pana cand devine sticloasa. Separat se toaca ardeii, gogosarii si vinetele. Morcovii se dau pe razatoarea mica si se lasa 10 minute la inabusit in uleiul fierbinte si se acopera vasul. Se pun toate ingredientele intr-un vas mare si se da zacusca la cuptor sa fiarba mocnit. Cand a scazut bine se potriveste de sare, se adauga 2-3 foi de dafin, piperul boabe si se toarna zacusca fierbinte in borcane. Se inchid borcanele cu capace si se lasa in cuptorul cald, fara foc, pana a doua zi.
No comments:
Post a Comment