Sunday, 30 December 2012

Saratele

Ingrdiente:

450 g faina
200g margarina
150 g iaurt gros
o lingurita sare
2 galbenusuri
un praf de copt
o lingurita otet
sare grunjoasa
seminte de mac
seminte de susan
chimen.

Mod de preparare:

Se amesteca cu degetele faina cu margarina pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga apoi iaurtul, sarea si praful de copt stins cu o lingura de otet. Se framanta pana se formeaza un aluat omogen si elastic. Acesta se lasa la frigider 30  de minute.
Se intinde apoi aluatul in foaie subtire, se decupeaza  cu forme speciale cu diferite figurine, se aseaza pe foaia de copt, intr-o tava si apoi se ung cu galbenus batut cu putina apa si se presara deasupra seminte de mac, susan, chimen sau sare grunjoasa.
Se introduce tava in cuptorla foc potrivit aproximativ 15-20 minute, pana se rumenesc frumos. Se scot pe gratar si se lasa sa se raceasca.



No comments:

Post a Comment