Sunday 16 December 2012

Sarmale cu afumatura

Ingrediente:

1 kg carne de porc
3 cepe mari
3 linguri de orez
4 linguri de pasta tomate
1 lingurita cimbru
2-3 kg varza murata
200 -300 g costita afumata
2-3 foi dafin
sare
piper

Mod de preparare:

Speli varza in apa rece, desfaci foile, inlaturi nervurile mai tari si le tai bucati cat de mari. Treci carnea si ceapa prin masina de tocat, pui totul intr-un castron, adaugi orezul spalat, cimbrul si doua lingurite de pasta de tomate. Condimentezi cu sare si piper si omogenizezi bine compozitia. Iei cu lingura carne si asezi pe foile de varza deja proportionate, rulezi strans si introduci varza la capete. Dupa ce sunt gata toate sarmalele, toci varza si asezi pe fundul vasului in care fierbi. Pui peste varza si cateva feliute de costite (poti pune si slanina afumata, mai ales daca carnea este slaba), foile de dafin si asezi sarmalele una langa alta. Dupa primul strat, pui restul costitei si continui cu sarmale. Acoperi cu varza tocata, diluezi in apa doua linguri pasta de tomate si torni deasupra. Acoperi cu apa si le pui la fiert circa 30 minute. Le introduci in cuptor, la foc mic, aproximativ 2 ore.
 
Sugestie de servire: Sarmalele cu afumatura se pot servi cu mamaliga, salata de morcovi, ardei iute bulgaresc
 
 


No comments:

Post a Comment