650 g faina
25 g drojdie proaspata300 ml apa calduta
5 linguri ulei de masline
2 lingurite sare
1 lingura oregano (optional)
150 g masline negre, fara samburi
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu putina apa si
o lingura de faina. Lasi maiaua sa se dospeasca circa 30 minute. Intre timp
faci o infuzie, din restul de apa si oregano, daca aveti, o lasi 5-6 minute si
o strecori. Amesteci maiaua cu restul de faina, infuzia de oregano strecurata,
sare si ulei. Framanti bine toate
ingredientele pana sa obtii un aluat omogen. Adaugi maslinele, framanti din nou
delicat pentru a nu zdrobi maslinele, apoi acoperi aluatul cu un prosop si il
lasi la crescut circa 45 minute. Asezi aluatul pe planseta, il framanti putin,
dupa care modelezi doua paini. Le asezi intr-o tava tapetata cu folie de copt,
le lasi sa mai stea la crescut circa 40 minute, apoi le introduce in cuptorul
bine incins, circa 35-40 minute pana se rumenesc frumos deasupra.
No comments:
Post a Comment