3 cepe
2-3 foi de dafin
boabe de ienibahar
1 lingurita piper macinat
2 crengute de cimbru uscat
2 lingurite sare
2 linguri otet
2 intestine grase de porc
Mod de preparare:
Cureti si speli intestinele
foarte bine si le pui in apa rece cu otet sis are. Intre timp pui la fiert
carnea si ficatul cu o lingurita de sare. Aduni spuma care se formeaza, dupa care adaugi
foile de dafin si le lasi sa fiarba pana sunt bine patrunse. Le scoti din zeama
in care au fiert, le lasi sa se raceasca bine, dupa care le treci prin masina
de tocat sau prin robot. Tai ceapa curatata si spalata si o calesti in putina
untura, apoi o toci marunt la robot. Pui intr-un bol incapator fleica si
ficatul tocate, adaugi ceapa,cateva boabe de ienibaher zdrobit, sarea si
piperul si amesteci foarte bine comopzitia.Umplii intestinele cu ajutorul
palniei de carnati montate la masina de tocat. Legi capetele si le pui la
fiert, la foc mic, in apa cu crengute de cimbru uscat. Lasi sa fiarba 30 de
minute, le scoti si le pui la preset.
No comments:
Post a Comment