Saturday 29 December 2012

Lebar

Ingrediente:

 1 kg ficat de porc
500 g fleica de porc
3 cepe
2-3 foi de dafin
boabe de ienibahar
1 lingurita piper macinat
2 crengute de cimbru uscat
2 lingurite sare
2 linguri otet
2 intestine grase de porc


Mod de preparare:

Cureti si speli intestinele foarte bine si le pui in apa rece cu otet sis are. Intre timp pui la fiert carnea si ficatul cu o lingurita de sare.  Aduni spuma care se formeaza, dupa care adaugi foile de dafin si le lasi sa fiarba pana sunt bine patrunse. Le scoti din zeama in care au fiert, le lasi sa se raceasca bine, dupa care le treci prin masina de tocat sau prin robot. Tai ceapa curatata si spalata si o calesti in putina untura, apoi o toci marunt la robot. Pui intr-un bol incapator fleica si ficatul tocate, adaugi ceapa,cateva boabe de ienibaher zdrobit, sarea si piperul si amesteci foarte bine comopzitia.Umplii intestinele cu ajutorul palniei de carnati montate la masina de tocat. Legi capetele si le pui la fiert, la foc mic, in apa cu crengute de cimbru uscat. Lasi sa fiarba 30 de minute, le scoti si le pui la preset.
 



No comments:

Post a Comment