Saturday 29 December 2012

Racitura de pui

Ingrediente:

1 pui mare
1 morcov mare
1 radacina patrunjel
1 pastarnac
1 telina mica
2 catei usturoi
2 linguri gelatin
patrunjel verde
sare
piper boabe

 Mod de preparare:

 Cureti puiul, il transezi, pastrezi pieptul intreg si il asezi la fiert in apa (circa 4 litri) cu sare. Cureti cu grija spuma formata deasupra, apoi adaugi zarzavaturile curatate, dar si netaiate, cateva boabe de piper si lasi sa fiarba, la foc mic, circa o ora, pana cand carnea este bine patrunsa. Separat, pui gelatin la inmuiat in apa rece. Scoti deoparte carnea si zarzavaturile. Strecori zeama si o lasi sa ma idea cateva clocote, apoi o dai deoparte dupa foc. Dup ace se racoreste putin adaugi gelatin topita si usturoiul zdrobit, apoi strecori din nou supa. Cureti carnea de pe oases i o tai bucati potrivite. Asezi in castroane mici fasii de piept de pui si legume daca va plac. Peste ele torni supa si le lasi sa se raceasca bine, dupa care le asezi la rece in frigider, ca sa se inchege bine. Inainte de servire, le rastorni pe platou si se poate  decoreaz cu patrunjel (optional).
 



No comments:

Post a Comment