Ingrediente:
2 dovlecei
1 vanata mare
2 ardei rosii
2 ardei galbeni
1 ceapa
5 linguri ulei de masline
100 ml suc rosii
sare
piper negru
patrunjel
busuioc
Mod de preparare:
Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete; la fel vom proceda si in cazul
vinetei pe care apoi o vom sara si o vom pune intr-o sita pentru 30-60 minute.
Dovleceii ii curatam (daca sunt foarte tineri, ii lasam cu coaja) apoi ii taiem
felii mai groase. Intr-o tigaie, incingem uleiul de masline si calim vinetele.
Cand sunt gata, transferam cubuletele intr-un vas iar in tigaie, in uleiul
ramas, adaugam ceapa tocata, ardeiul si dovleceii. Lasam sa se caleasca putin
apoi adaugam sosul de rosii si rosiile, curatate de pielite si taiate in
sferturi. Cand mancarea incepe sa fiarba, acoperim vasul si il lasam pe foc
inca 15 -20 minute( sau cat este necesar ca sa se inmoaie legumele).
Inainte de a lua vasul de pe foc, adaugam vinetele si lasam sa mai dea un clocot. Condimentam cu sare si piper iar la final adaugam busuiocul tocat marunt.
Inainte de a lua vasul de pe foc, adaugam vinetele si lasam sa mai dea un clocot. Condimentam cu sare si piper iar la final adaugam busuiocul tocat marunt.
No comments:
Post a Comment