Sunday, 16 December 2012

Ratatouille


Ingrediente:

2 dovlecei
1 vanata mare
2 ardei rosii
2 ardei galbeni
1 ceapa
5 linguri ulei de masline
100 ml suc rosii

sare
piper negru
patrunjel
busuioc

 

Mod de preparare:

 

Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete; la fel vom proceda si in cazul vinetei pe care apoi o vom sara si o vom pune intr-o sita pentru 30-60 minute. Dovleceii ii curatam (daca sunt foarte tineri, ii lasam cu coaja) apoi ii taiem felii mai groase. Intr-o tigaie, incingem uleiul de masline si calim vinetele. Cand sunt gata, transferam cubuletele intr-un vas iar in tigaie, in uleiul ramas, adaugam ceapa tocata, ardeiul si dovleceii. Lasam sa se caleasca putin apoi adaugam sosul de rosii si rosiile, curatate de pielite si taiate in sferturi. Cand mancarea incepe sa fiarba, acoperim vasul si il lasam pe foc inca 15 -20 minute( sau cat este necesar ca sa se inmoaie legumele).
Inainte de a lua vasul de pe foc, adaugam vinetele si lasam sa mai dea un clocot. Condimentam cu sare si piper iar la final adaugam busuiocul tocat marunt.

 

 
 


No comments:

Post a Comment