1 kg faina alba
250 g seminte dovleac turcesc2 lingurite sare
80 g drojdie proaspata
275 ml apa
225 ml lapte
6 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se scot toate ingredientele si se lasa la temperature camerei 2-3 ore inainte de a fi pregatite. Se cerne faina de 2-3 ori intr-un bol de plastic mai mare. Separat, se pregateste maiaua. Se faramiteaza drojdia si se adauga laptele caldut. Se omogenizeaza si se obtine o pasta densa. Se presara un praf de faina si se lasa la dospit maximum 15 minute. Se incorporeaza maiaua in restul de faina, se adauga apa, sarea, o parte din semintele de dovleac si uleiul de masline. Se framanta si se obtine un aluata potrivit de tare. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca. Dup ace a crescut se aseaza coca pe planseta, se imparte in doua parti egale si se ruleaza. Se tapeteaza tava cu faina, se aseaza aluatul si deasupra se presara restul de seminte. Se mai lasa sa creasca cateva minute si se coace la foc moderat
No comments:
Post a Comment