300 g piept de pui
300 ml supa300 g sunca
500 g ciuperci champingon
3 linguri ulei
sare
100 g cascaval
2 castraveti acri
500 g maioneza
Pentru decor:
2 oua fierte tari2 masline
ardei gras rosu
Mod de preparare:
Fierbi pieptul fara piele in
supa, il lasi sa se raceasca, il tai cubulete si il pui intr-un castron. Tai
sunca la fel, apoi ciupercile cubulete si le calesti in ulei pana se inmoaie
sis cade zeama, le pui sare, le lasi sa se raceasca si le adaugi peste pui si sunca.
Tai castravetii pe lung, ii cureti de seminte, ii tai cubulete, ii storci de
zeama si-I pui peste celelalte ingredient. Adaugi cascavalul dat pe razatoarea
mare, apoi maioneza (opresti pentru decor) si amesteci. Pe un platou, desenezi
cu maioneza o fata de Mos Craciun, asezi
ingredientele in conturul format, netezesti apoi o imbraci cu maioneza oprita.
Eu am folosit o tava cu forma Mos Craciun. Pentru décor, formezi caciula, nasul, gura si obrajii mosului din
ardei gras rosu taiat foarte marunt, din maioneza fata, iar din albus faci
barba si bentita caciulii. Maslinele negre vor fi ochii. O dai la rece inainte
sa o servesti.
No comments:
Post a Comment