Saturday, 29 December 2012

Salata Mos Craciun

Ingrediente:

300 g piept de pui
300 ml supa
300 g sunca
500 g ciuperci  champingon
3 linguri ulei
sare
100 g cascaval
2 castraveti acri
500 g maioneza

Pentru decor:
2 oua fierte tari
2 masline
ardei gras rosu
 
Mod de preparare:

Fierbi pieptul fara piele in supa, il lasi sa se raceasca, il tai cubulete si il pui intr-un castron. Tai sunca la fel, apoi ciupercile cubulete si le calesti in ulei pana se inmoaie sis cade zeama, le pui sare, le lasi sa se raceasca si le adaugi peste pui si sunca. Tai castravetii pe lung, ii cureti de seminte, ii tai cubulete, ii storci de zeama si-I pui peste celelalte ingredient. Adaugi cascavalul dat pe razatoarea mare, apoi maioneza (opresti pentru decor) si amesteci. Pe un platou, desenezi cu maioneza o fata de Mos  Craciun, asezi ingredientele in conturul format, netezesti apoi o imbraci cu maioneza oprita. Eu am folosit o tava cu forma Mos Craciun. Pentru décor, formezi  caciula, nasul, gura si obrajii mosului din ardei gras rosu taiat foarte marunt, din maioneza fata, iar din albus faci barba si bentita caciulii. Maslinele negre vor fi ochii. O dai la rece inainte sa o servesti.


No comments:

Post a Comment