Sunday 30 December 2012

Covrigei cu chimen

Ingrediente:

 pt aluat:
1 kg faina alba de grau
2 oua
 1 pachet margarina
 250 g untura de porc
 1 lingurita de drojdie proaspata
 sare dupa gust
 1 cutie smantana mica (170 g cu 20% grasime)
 2-3 lingurite chimen

Pentru uns covrigeii:
 2 oua
 cascaval uscat si razuit.

Mod de preparare: 

Se incalzesc smantana, sarea, drojdia. Se amesteca bine cu mana faina, untura si margarina, apoi adaugam smantana, sarea si drojdia incalzite, se omogenizeaza toata compozitia, se framanta bine si se lasa la dospit 1/2 ora. Aluatul dospit se imparte in 2 sau 3 bucati ( impartim aluatul sa lucram mai usor). Se intinde fiecare bucata cu sucitorul pe o planseta pudrata cu faina, deasupra presaram chimion pe care il presam usor cu sucitorul in aluat. Eu am intins aluatul pe masa de bucatarie pe o hartie de copt pudrata cu faina. Cu forma decupam covrigei pe care ii dam prin ouale batute, apoi prin cascaval razuit, asezam covrigeii cu partea unsa si pudrata cu cascaval in sus, intro tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumenesc usor.  Cascavalul pe care il folositi  la sos e bine sa fie uscat. In caz contrar acesta se va cocolosi cand il razuiti si va trebui sa il amestecati cu putina faina sa il puteti pune pe covrigei. Eu am framantat cu mixerul, folosind dispozitivele pt framantat.



No comments:

Post a Comment