200 g orez
400 g prune uscateo ceapa
o telina
200 ml ulei
sare
piper
patrunjel
Mod de preparare:
Ceapa se curate si se taie marunt. Telina se da pe
razatoare. Prunele se spala si se pun la
inmuiat in apa calda. Dup ace s-au inmuita se fierb 5 minute si se lasa la
scurs. Intr-o cratita se lasa uleiul la incins si apoi se adauga ceapa si
telina. Dupa ce au devenit sticloase se adauga orezul si se lasa pe foc 5
minute cat sa se umfle putin. Apoi se pun 600 ml apa si se lasa sa fiarba. Cand
orezul este aproape fiert se pun prunele si se potriveste gustul cu sare si
piper. Se trage de pe foc cand inca nu e foarte scazut, se paote adauga
patrunjelul, dar se lasa 10 minute sa se aseze preparatul inainte de a-l aduce
la masa.
No comments:
Post a Comment