600g faina
150 ml apa calda sau lapte
1 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1 lingurita condimente din plante uscate (patrunjel, rozmarin, cimbru, etc)
6 linguri de ulei
Mod de preparare:
Din aceasta compozitie ies 10 bucati. Se amesteca faina, sarea, praful de copt si condimentele din plante intr-un vas. Se adauga uleiul si apa. Se amesteca pana cand se formeaza o compozitie omogena. Lasati aluatul 30 de minute sa se odihneasca acoperit cu folie de plastic. Divizati aluatul in 10 si cu un sucitor intindeti fiecare bila de aluat folosing faina, ca sa nu se lipeasca. Nu intindeti de prea multe ori aluatul deoarece se va intari. Doar o data si bine. Formati lipii subtiri care apoi trebuie coapte .Incalziti o tigaie de teflon la foc mare, apoi adaugati o lipie, coaceti-o cam 30 de secunde pe o parte si apoi introarceti-o. Lipiile trebuie sa arata uscate si sa aiba cateva puncte maronii cand sunt gata. Nu le coaceti prea mult pentru ca vor deveni tari.
No comments:
Post a Comment