Ingrediente:
250 g faina de secara
10 g drojdie de bere proaspata
30 ml ulei de masline
1 lingurita de zahar
1 lingurita rasa de sare
500 g faina alba
150 ml iaurt simplu
1 ou
200 ml lapte degresat
3 linguri de lapte de uns pe deasupra
seminte de susan
Mod de preparare:
Cerni faina de doua ori intr-un castron mare.
Amesteci drojdia cu zaharul, putin lapte caldut si torni maiaua in castronul cu
faina. Lasi circa 20 minute sa creasca
maiaua, apoi amesteci cu restul fainii, in timp ce torni treptat laptele
caldut,iaurtul, sarea si oul. Incepi sa
framanti aluatul in timp ce torni treptat uleiul. Acoperi aluatul cu un prosop
si il lasi sa dospeasca circa o ora la cald. Asezi aluatul pe planseta, il
imparti in sase bucati, le dai forma rotunda si le asezi intr-o forma rotunda
tapetata cu folie speciala pentru copt. Le lasi din nous a creasca in forma
circa 20 minute, apoi le ungi cu o pensula inmuiata in lapte caldut si presari
deasupra seminte de susan. Introduci forma in cuptorul preincalzit pentru 35-40
minute, apoi le scoti, acoperi cu un prosop si le lasi sa se raceasca.
No comments:
Post a Comment