Saturday 29 December 2012

Chifle cu susan


Ingrediente:

250 g faina de secara
10 g drojdie de bere proaspata
30 ml ulei de masline
1 lingurita de zahar
1 lingurita rasa de sare
500 g faina alba
150 ml iaurt simplu
1 ou
200 ml lapte degresat
3 linguri de lapte de uns pe deasupra
seminte de susan
 

Mod de preparare:

 Cerni faina de doua ori intr-un castron mare. Amesteci drojdia cu zaharul, putin lapte caldut si torni maiaua in castronul cu faina. Lasi  circa 20 minute sa creasca maiaua, apoi amesteci cu restul fainii, in timp ce torni treptat laptele caldut,iaurtul,  sarea si oul. Incepi sa framanti aluatul in timp ce torni treptat uleiul. Acoperi aluatul cu un prosop si il lasi sa dospeasca circa o ora la cald. Asezi aluatul pe planseta, il imparti in sase bucati, le dai forma rotunda si le asezi intr-o forma rotunda tapetata cu folie speciala pentru copt. Le lasi din nous a creasca in forma circa 20 minute, apoi le ungi cu o pensula inmuiata in lapte caldut si presari deasupra seminte de susan. Introduci forma in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute, apoi le scoti, acoperi cu un prosop si le lasi sa se raceasca.



No comments:

Post a Comment