Sunday, 16 December 2012

Cozonac Rosenkranz

Ingrediente:

400 g faina
110 g lapte
130 g unt
1 pachet drojdie uscata
3 linguri zahar
30 linguri zahar
2 oua
esenta de rom
esenta de vanilie
esenta de portocale
un praf de sare
nuca tocata
cacao
scortisoara


Mod de preparare:

Se caramelizeaza cele 10 – 12 linguri de zahar, cu care se tapeteaza fundul si peretii unei cratiţe. Intr-un castron se cerne faina, se pun ouale, sarea si aromele.Separat, drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. Apoi fara sa se lase sa dospeasca, se toarna incet, cate putin peste faina cu oua si arome amestecate in prealabil. Se intinde o foaie dreptunghiulara, de aproximativ 1 cm grosime.  Aceasta foaie se unge cu untul amestecat cu cele 6 linguri de zahar. Se presara nuca si se preseaza usor cu palma, pentru a adera la stratul de unt. Foaia se ruleaza si se taie in 6 bucati de dimensiuni egale. Aceste rulouri se pun in picioare in cratita caramelizata cu zahar. se lasa spatiu intre ele deoarece timp de o ora isi vor mari dimensiunea.  Se recomanda ca rulourile sa fie introduse intr-o cratita cu diametrul de 24 cm. Rulourile nu se ung cu nimic inainte de a fi bagate in cuptor, deoarece fata de prezentare va fi cea de jos, cu caramel. Se coace timp de 35 -40 minute, la 180 grade Celsius. Imediat ce este scos din cuptor, cozonacul se rastoarna, asa fierbinte, pe un platou, altfel, daca este lasat sa se raceasca, zaharul caramelizat se va intari, facand imposibila scoaterea lui din cratita.



No comments:

Post a Comment