Saturday, 29 December 2012

Racitura munteneasca:

Ingrediente:

4 picioare d eporc
1-2 cap de porc cu ureche
2 cepe
4 morcovi
o capatana usturoi
200 g mazare fiarta
un ou fiert tare
sare
piper

 
Mod de preparare:

Picioarele si capul s eparlesc la flacara aragazului, se razuie si se spala in mai multe randuri de apa, pan ace sunt albe si curate. Apoi capul se taie. Carnea si extremitatile porcului se pun la fiert in 6 litri de apa rece cu sare. Dup ace s-a luat spuma, care se va forma la suprafata, se pun ceapa si morcovii, acre s escot inainte de a fi fiarta carnea. Se lasa la fiert pan ace carnea se ia de pe oase s i ceapa ce ramane se taie bucati mici. Usturoiul se piseaza si se pune in zeama in care a fiert carnea. Se lasa asa 15-20 minute , dupa care s estrecoara si se potriveste gustul cu sare si piper.  In casatronele se pune pe fund ou fiert, mazare, se poate pune si morcov, la sfarsit turnandu-se  zeama. Se acopera si se da la rece, daca este posibil, nu in frigider.

 


No comments:

Post a Comment