Thursday, 20 December 2012

Tort de ciocolata

Ingrediente:

pentru blat:

4 oua
un praf de sare
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
150 g unt
300g ciocolata amaruie
4 linguri cacao
2 linguri rom

pentru crema:

4 galbenusuri
150 g ciocolata amaruie
100 ml lapte
150 g zahar pudra
1-2 plicuri zahar vanilat
o lingura faina
300 g unt
2 linguri coniac

pentru ornat:

frisca lichida

Mod de preparare:

Se bat ouale. Galbenusurile se freaca impreuna cu un praf de sare, rom, zahar si unt. Se adauga ciocolata amaruie, cacaua si faina cernuta. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza usor. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara  tapetata cu hartie de copt si se coace. Intr-un alt vas se pun galbenusurile, sarea, zaharul vanilat, ciocolata, faina si laptele. Se fierb la baie de aburi si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul cu coniacul si se adauga crema putin cate putin. Blatul se taie in doua si se umple cu jumatate din crema. Cu cealalta jumatate se pune deasupra si se niveleaza. Seorneaza cu frisca.




No comments:

Post a Comment