Saturday 29 December 2012

Curcan cu legume

Ingrediente:

un kg carne de curcan (piept, aripi, gat)
1 telina mica
2 radacini patrunjel
4-5 linguri de boabe de mazare din conserva
oua fierte tari
2 linguri gelatina
sare
piper
patrunjel

 Preparare:

Speli carnea si o asezi la fiert in 3-4 litri de apa cu sare. Cureti cu multa atentie spuma formata pentru a fi supa limpede. Lasi sa fiarba la foc mic pana cand carnea este pe jumatate fiarta. Adaugi zarzavaturile, dar pastrate intregi, condimentezi cu sare, piper boabe, dupa gust, si continui fierberea pana cand zarzavaturile si carnea sunt foarte bine patrunse. Iei supa deoparte de pe foc. Scoti zarzavaturile si carnea, strecori supa, adaugi gelatin inmuiata in prealabil in apa rece, amesteci bine sa se omogenizeze si strecori din nou.  Asezi  intr-un vas o jumatate de ou, mazare, morcov. Adaugi apoi carnee taiata mai marunt, se acopera cu supa si se lasa la racit pana se incheaga bine. In momentul servirii se rastoarna  si se poate decora dupa imaginative cu ceapa rosie, ardei gras, lamiae, frunze de patrunjel.


No comments:

Post a Comment