un kg carne de curcan (piept, aripi, gat)
1 telina mica2 radacini patrunjel
4-5 linguri de boabe de mazare din conserva
oua fierte tari
2 linguri gelatina
sare
piper
patrunjel
Speli carnea si o asezi la fiert
in 3-4 litri de apa cu sare. Cureti cu multa atentie spuma formata pentru a fi
supa limpede. Lasi sa fiarba la foc mic pana cand carnea este pe jumatate
fiarta. Adaugi zarzavaturile, dar pastrate intregi, condimentezi cu sare, piper
boabe, dupa gust, si continui fierberea pana cand zarzavaturile si carnea sunt
foarte bine patrunse. Iei supa deoparte de pe foc. Scoti zarzavaturile si
carnea, strecori supa, adaugi gelatin inmuiata in prealabil in apa rece,
amesteci bine sa se omogenizeze si strecori din nou. Asezi
intr-un vas o jumatate de ou, mazare, morcov. Adaugi apoi carnee taiata
mai marunt, se acopera cu supa si se lasa la racit pana se incheaga bine. In
momentul servirii se rastoarna si se
poate decora dupa imaginative cu ceapa rosie, ardei gras, lamiae, frunze de
patrunjel.
No comments:
Post a Comment