Sunday 16 December 2012

Chakalaka

Ingrediente:
 
1lingura ulei 
1 ceapa mare, feliata
4 ardei galbeni, tocati
1 conopidă , rupta în buchețele
1lingura masala garam
1lingura  zahăr brun
2 rosii mari,  tocate
200g fasole
50 g mazare
2 linguri coriandru proaspăt tocat
 
Mod de preparare:

Se incalzeste  uleiul intr-o tigaie mare, se caleste ceapa, apoi ardeii si pana se inmoaie, aproximativ  15 minute.  Intre timp, se fierbe conopida. Se raceste sub un jet de apa  sub jet de apă rece si se lasă sa se scurgă. Se adăuga masala garam și zahăr peste ardeii si se gatesc prin timp de câteva minute. Se adauga rosiile, se  reduce focul si se lasa aproximativ 15 minute.  După ce a fiert, se transferă într-un castron mare și se adaugă fasolea, mazarea și conopidă taiata foarte marunt.  Deasupar salatei se stoarce de suc de lamaie. Odată rece,  se adauga coriandru si se serveste.



No comments:

Post a Comment