sare
piper
boabe si macinat
un morcov
un ou
4 cepe
30-40 g orez
o legatura patrunjel
o legatura marar
2-3 foi de dafin
O legatura marar uscat
250 g slanina afumata
20 ml ulei
5 linguri bullion
ardei iute
Mod de preparare:
Se pregatesc foile de varza, se
lasa cteva minute la desarat, apoi se scurg bine, se curate si se spala ceapa,
se taie marunt si se celeste in ulei, se adauga orezul spalat in prealabil si
morcovul ras. Se mai lasa cateva minute sa se inabuse si se da de o parte da se
raceasca. Se pune intr-un bol carnea toccata, se adauga oul, sarea, piperul,
verdeata si compozitia de orez cu ceapa. Se framanta pana arata ca o pasta. Se
infasoara sarmalele. Separat se stropeste tava cu ulei, se aseaza un rand de
varza toccata marunt, marar verde, o foaie dafin, cateva boabe de piper,
s;lamina si bullion. Se aranjeaza sarmalele circular, se acopera cu un rand de
varza, marar, bullion, slanina si boabe de piper. Dup ace s-au fiert se servesc
cu ardei iute si mamaliga.
No comments:
Post a Comment