Saturday, 29 December 2012

Supa de pui cu galuste de gris


Ingrediente:

 
2 pulpe si un piept de pui
2 morcovi
1 telina potrivita
1 ceapa
2 cartofi
patrunjel verde tocat

Pentru galuste:
2 oua
7-8 linguri gris
sare

 
Mod de preparare:
 
Se curata, se spala carnea si se pune la fiert in apa rece. Se fierbe la loc potrivit si se curate cu atentie spuma formata deasupar pentru ca supa sa fie limpede. Cand carnea este pe jumatate patrunsa se adauga zarzavaturile spalate. Ceapa si cartofii  se pun crestati in cruce, iar restul legumelor maruntite.Se adauga sare si se lasa sa fiarba la foc mic.  Se scot deoparte zearzavaturile si carnea, se strecoara  supa si se pune din nou la fiert. Separat se bat ouale cu un praf de sare, se adauga grisul treptat , pana ce compozitia devine densa. Se ia cu lingura din compozitie si se toarna in supa acre fierbe la foc mic. Se acopera cu capacul si se lasa sa fiarba pan ace cresc in volum, devin moi si pufoase.  Supa se serveste calda, cu galuste, garnisita cu patrujel verde, iar carnea se serveste rasol, garnisita cu zarzavaturile fierte.



No comments:

Post a Comment