Ingrediente:
2 pulpe si un piept de pui
2 morcovi1 telina potrivita
1 ceapa
2 cartofi
patrunjel verde tocat
Pentru galuste:
2 oua7-8 linguri gris
sare
Mod de preparare:
Se curata, se spala carnea si se
pune la fiert in apa rece. Se fierbe la loc potrivit si se curate cu atentie
spuma formata deasupar pentru ca supa sa fie limpede. Cand carnea este pe
jumatate patrunsa se adauga zarzavaturile spalate. Ceapa si cartofii se pun crestati in cruce, iar restul
legumelor maruntite.Se adauga sare si se lasa sa fiarba la foc mic. Se scot deoparte zearzavaturile si carnea, se
strecoara supa si se pune din nou la
fiert. Separat se bat ouale cu un praf de sare, se adauga grisul treptat , pana
ce compozitia devine densa. Se ia cu lingura din compozitie si se toarna in
supa acre fierbe la foc mic. Se acopera cu capacul si se lasa sa fiarba pan ace
cresc in volum, devin moi si pufoase. Supa se serveste calda, cu galuste, garnisita
cu patrujel verde, iar carnea se serveste rasol, garnisita cu zarzavaturile
fierte.
No comments:
Post a Comment