Saturday 29 December 2012

Supa cu ciuperci


Ingrediente:

 
1 ceapa
2 morcovi
1 pastarnac
1 telina mica
300 g ciuperci
200 g cartofi
1 lingura unt
1 lingura chimen
boia dulce de ardei
1 galbenus ou
sare
piper

 
Mod de preparare:

Se curata zarzavatul pentru supa (ceapa, morcovul, cartofii, pastarncul si telina), se spala se taie bucati mari si se pune la fiert in 2,5 l apa cu sare. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii, se fierb in apa cu sare 10 minute. Se scurg bine de apa si se calesc in ulei incins. Se condimenteaza cu sare, se adauga chimenul, boiaua si putina apa si apoi se lasa sa fiarba inabusit 15 minute.  Se strecoara supa, se adauga cartofii taiati, ciupercile si se mai fierb 10 minute. Se condimenteaza daca mai este necesar si se drege cu galbenus de ou.



No comments:

Post a Comment