Ingrediente:
1 ceapa
2 morcovi1 pastarnac
1 telina mica
300 g ciuperci
200 g cartofi
1 lingura unt
1 lingura chimen
boia dulce de ardei
1 galbenus ou
sare
piper
Mod de preparare:
Se curata zarzavatul pentru supa
(ceapa, morcovul, cartofii, pastarncul si telina), se spala se taie bucati mari
si se pune la fiert in 2,5 l apa cu sare. Ciupercile se curata, se spala, se
taie felii, se fierb in apa cu sare 10 minute. Se scurg bine de apa si se
calesc in ulei incins. Se condimenteaza cu sare, se adauga chimenul, boiaua si
putina apa si apoi se lasa sa fiarba inabusit 15 minute. Se strecoara supa, se adauga cartofii taiati,
ciupercile si se mai fierb 10 minute. Se condimenteaza daca mai este necesar si
se drege cu galbenus de ou.
No comments:
Post a Comment