Ingrediente:
foi de varza
un kg carne toccata
sare
piper
4 cepe medii
1 ou
50 g orez
2 legaturi marar
o foaie de dafin
marar uscat
o varza pentru tocat
500 g costita de porc afumata
30 ml ulei
Mod de preparare:
Se lasa pentru inceput varza la
desarat, se scurge apoi de apa si se pregatesc foile. Restul de varza se toaca
marunt. Se curate ceapa, se toaca marunt si se celeste in uleiul incins de
floarea soarelui. De lasa pe foc pan ace devine lucioasa si usor transparenta.
Se pune carnea intr-un bol si se amaesteca cu sare, piper, orezul spalat, ceapa
calita, oul si verdeata taiata marunt. Se framanta compozitia. Se stropeste
cratita cu ulei, se pune un strat de varza, unul de costita si se infasoara
apoi sarmalele. Se aseaza in cratita, se pune mararul uscat cu foaie de dafin
si se acopera cu apa. Se pun sa fiarba la foc mediu si se mai lasa si in
cuptor, cat sa capete o crusta. Se servesc ornate cu smantana si costita.
No comments:
Post a Comment